Zařízení & příslušenství
Květákové kari s limetkou a fazolemi
Příprava 25min.
Celkový 50min.
6 porcí
Suroviny
-
2 limetky chemicky neošetřené
-
1 svazek čerstvé pažitky
-
50 gramů nesolených pražených burských oříšků
-
150 gramů cibule napůl
-
15 gramů másla
-
480 gramů konzervovaných máslových fazolí okapaných, opláchnutých
-
2 čajové lžičky soli
-
1 čajová lžička čerstvě umletého pepře
-
1 čajová lžička sušené saturejky
-
½ čajové lžičky sušeného tymiánu
-
¼ čajové lžičky kari
-
¼ čajové lžičky kurkumy
-
100 gramů bílého vína
-
1 květák (cca 600–700 gramů), košťál na kousky, zbytek na růžičky (cca 2–3 cm)
-
150 gramů smetany
-
10 gramů medu
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 porci
Protein
11 g
Kalorie
1187 kJ /
284 kcal
Tuk
16 g
Vláknina
11 g
Sacharidy
21 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Citrusy
10 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Houbové curry
50 Min
Treska se zeleninou a rýží vařená v páře
1 Std.
Pomalu vařený fazolový cassoulet s ořechovým pestem
4 Std. 30 Min
Tabouleh s boby
50 Min
Salát z červené čočky s uzeným pstruhem
40 Min
Rychlý jehněčí dansak
45 Min
Rizoto z divoké rýže a quinoy s brokolicí
55 Min
Krůtí maso s mangoldem a houbami
40 Min
Fazolové pyré
15 Min
Houbovo-cizrnová směs
9 Std.
Květáková polévka s kari a mandlovým mlékem
40 Min
Květáková kari polévka
45 Min